Behandelingen

 
p1.jpg

Baby’s

Al in de buik van de moeder kan een kindje onvoldoende bewegingsruimte hebben. Vervolgens worden moeder en kind tijdens de bevalling aan enorm veel krachten onderworpen. Hierdoor kan er een bewegingsverlies ontstaan in bijvoorbeeld de schedel, het bekken of de wervelkolom van de baby. Huilen, slecht slapen, het ontwikkelen van een voorkeurshouding of krampjes kunnen hier een mogelijk gevolg van zijn.
Denk vooral ook bij problemen met voeden eens aan een osteopathisch consult.
Daarnaast is een osteopathische behandeling altijd waardevol om de ontwikkeling van je kindje te ondersteunen.
Baby’s ervaren de behandeling meestal als aangenaam omdat er wordt gewerkt met ontspannende zachte technieken. Benieuwd wat osteopathie voor jou of je kindje kan betekenen? Neem dan contact op of maak een afspraak. 

 
p2.jpg

Kinderen

Kinderen zijn volop in ontwikkeling, zowel op fysiek als mentaal en emotioneel vlak. Elke ontwikkelingsfase vraagt om een aparte benadering. In deze periode kunnen er klachten ontstaan in het houdings- en bewegingsapparaat van uw kind. Wanneer er een probleem optreedt in een van de ontwikkelingsfasen heeft dit gevolgen voor de totale ontwikkeling van het kind.
Enkele voorbeelden van klachten die kunnen optreden zijn achterstrand in groei, motorische ontwikkelingsachterstand, problemen met zindelijkheid, concentratieproblemen en recidiverende verkoudheden/oor-ontstekingen. Aan mij de taak om de oorzaak hiervan te achterhalen en zo het probleem op te lossen.

p3.jpg

Zwangeren

Tijdens een zwangerschap moet het lichaam ontzettend dynamisch zijn. De osteopathische zorg bij de zwangere vrouw richt zich op de veranderingen van het totale lichaam. Denk hierbij onder andere aan de veranderde ligging van organen, de invloed van hormonen en de invloed hiervan op bindweefselstructuren. Het hebben van een goede vitaliteit van het lichaam is zowel voor als tijdens de zwangerschap belangrijk voor moeder en het kind. Zodra het lichaam niet in staat is de veranderingen van een zwangerschap op te vangen kan dit leiden tot pijnklachten en ongemak. Veel zwangerschapsgerelateerde klachten zijn osteopathisch goed te behandelen.
Daarnaast wordt er ook gekeken naar de ligging van je baby.
Door ervoor te zorgen dat je baby zo vrij mogelijk kan bewegen in de buik optimaliseer je de omstandigheden voor het verloop van de bevalling.
Ook na de bevalling is het vaak zinvol om een afspraak te maken. 

 
shutterstock_291689378.jpg

Volwassenen

Vaak worden pijnklachten bestreden maar wordt de oorzaak niet aangepakt. Dit kan ervoor zorgen dat de klacht steeds terugkomt. In zo’n geval kunt u een osteopaat raadplegen.
U kunt bij de osteopaat terecht met allerlei klachten. Denk hierbij onder andere aan veel voorkomende klachten als rugpijn, hoofdpijn en darmklachten. Echter ook klachten als oorsuizen, duizeligheid, slikklachten, ferilitfeitsproblemen, concentratieproblemen en kaakklachten zijn behandelbaar door een osteopaat. Mocht u twijfelen over uw klachten, neem dan gerust contact met mij op. 

Vaak zijn klachten een gevolg van een veel eerder opgetreden bewegingsverlies. Al die voorafgaande tijd hoeft u echter geen klachten te hebben ervaren. Juist hierom is het zinvol om een preventief consult te plannen. Waarom wachten tot er klachten optreden als u ze ook kunt voorkomen?